.TΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΧΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤAEKWON-DO?

Στο Taekwon-Do δεν προπονεί και βελτιώνει κανείς μόνο τη γενική φυσική του κατάσταση, αλλά βελτιώνεται ολόκληρο το μυοσκελετικό και καρδιοαναπνευστικό του σύστημα. Βελτιώνεται η δύναμη, η ταχύτητα, η ελαστικότητα, η εκρηκτικότητα και η νευρομυική συναρμογή και συντονισμός. Επίσης σας βοηθάει στην καταπολέμηση του καθημερινού άγχους και στρές. Επίσης βελτιώνει τη πειθαρχία, το σεβασμό και την αυτοπεποίθηση.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΙΑΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ TAEKWON-DO? 

Όχι, σε καμία περίπτωση, αντιθέτως μάλιστα το Taekwon-Do διδάσκει την πειθαρχία, την ψυχραιμία, τον αυτοέλεγχο και το σεβασμό και ότι ο μόνος τρόπος για να λύσει κανείς ένα πρόβλημα ή μια παρεξήγηση είναι ο διάλογος. Απαιτείται μάλιστα πολύ περισσότερη δύναμη και αυτοπεποίθηση, ώστε να αποφύγει κανείς το ξυλοδαρμό παρά να εμπλακεί σε αυτόν. Εξάλλου έτσι διοχετεύεται η πλεονάζουσα ενέργεια στη προπόνηση, η οποία θα μπορούσε όντως να οδηγήσει σε λάθος δρόμο με αρνητικές συνέπειες. Τα παιδιά πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς της σχολής με σεβασμό, με αποτέλεσμα τη καλύτερη σχολική τους συμπεριφορά. Εξασκούνται και σε τεχνικές και ασκήσεις, γεγονός που βελτιώνει τα επίπεδα της συγκέντρωσης σε ένα αντικείμενο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

 

 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ TAEKWON-DO ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ?

Στο προσκήνιο του ασκησιολόγιου του Taekwon-Do βρίσκεται η ποικιλία και η ισορροπία που συμβαδίζουν αρμονικά. Εφαρμόζονται όλες οι μορφές προπόνησης και προπονούνται όλες οι πτυχές της φυσικής κατάστασης όπως αντοχή, δύναμη, εκρηκτικότητα, ευλυγισία και συντονισμός. Τηρείται ένα πλήρες πρόγραμμα εκγύμνασης με απαίτηση όλου του εύρους πολλές φορές των αρθρώσεων, γεγονός που προλαμβάνει ή ακόμα και βελτιώνει σημαντικά πολλές χρόνιες παθήσεις. Επίσης εφαρμόζεται η ορθοσωμική, όπως και σε πολλά αθλήματα της οικογένειας των Budo, γεγονός που συμβάλλει στη πρόληψη παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που αποκομίζει ένας ασκούμενος του Taekwon-Do βοηθούν για μια καλή φυσική και ψυχολογική υγεία.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ TAEKWON-DO ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ?

Όσο για τις γυναίκες αθλούμενες, θα βρουν αναμφίβολα το Taekwon-Do σαν ανεκτίμητο πλεονέκτημα ενάντια στις επιθέσεις επίδοξων βιαστών. Όταν κάποιος πληροφορείται για τις πολλές περιστάσεις στις οποίες εύθραυστες γυναίκες υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά τον εαυτό τους, ίσως του φαίνεται απίστευτο. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτές μπόρεσαν να σωθούν γιατί ήταν γνώστες της τέχνης της αυτοάμυνας. Για να μπορέσεις να αποφύγεις ένα πρόβλημα και να παραμείνεις υγειής, σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας είναι αρχικά να πιστέψεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Εμείς καλιεργούμε αυτό το αίσθημα, και την εμπιστοσύνη του ατόμου στις ικανότητες του.

 

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ TAEKWON-DO?

Δέν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία. Φτάνει να υπάρχει θέληση. Αν το παιδί μας το ζητήσει ή αν εσείς το έχετε σκεφτεί για εσάς ή για το παιδί σας, αξίζει μια προσπάθεια. Πολλοί ενήλικες που ξεκινούν το TAEKWON-DO μας εκμυστηρεύονται ότι ήταν ένα δικό τους παιδικό όνειρο. Στην σχολή μας έχουμε γκρουπ για παιδιά ηλικίας απο 3,5 – 4 χρονών μέχρι γκρούπ ενηλίκων. Να θυμάσαι…Το 50% της επιτυχίας είναι να το αποφασίσεις και να ξεκινήσεις.

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ TAEKWON-DO?

Αυτό αφήστε το σε εμάς. Τους επαγγελματίες του κλάδου. Το Παιδί σας αποφάσισε να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες. Αφήστε το να ανακαλύψει την δύναμη που κρύβεται μέσα του. Πρέπει να το κάνει μόνο του, με την βοήθεια του δασκάλου. Οι Πολεμικές τέχνες είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο που σίγουρα αν δεν έχετε ασχοληθεί ενεργά, ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. Εσείς υποστηρίξετε το παιδί σας δείχνοντας του οτι πιστεύετε σε αυτό, και ότι θαυμάζετε την επιμονή του να προσπαθεί. Δεν ανθίζουν όλα τα λουλούδια ταυτόχρονα. Μην συγκρίνετε τις προσπάθειες του παιδιού σας με τα άλλα παιδιά και μην σας πνίγει η ανάγκη να υπερέχει από την αρχή. Το κάθε παιδί θέλει το χρόνο του. Ο δρόμος της επιτυχίας έχει, και χρειάζεται να έχει δυσκολίες, στεναχώριες, απογοητεύσεις. Το παιδί ΠΡΕΠΕΙ να μάθει και να βρεί την δύναμη να παλέψει για να βελτιωθεί. Νικητής ειναι αυτός που πέφτει 100 φορές και σηκώνεται 101. Ο δρόμος της επιτυχίας και της αλλαγής δεν είναι ποτέ εύκολος. Εσείς μπορείτε να κάνετε όση έρευνα θέλετε μέχρι να καταλήξετε στον Δάσκαλο που επιλέγετε για το παιδί σας, και όταν του δώσετε αυτή την τιμή να διδάξει το δικό σας Παιδι, τότε αφήστε τον να κάνει την Δουλειά του. Οποιεσδήποτε απορίες έχετε για την πρόοδο του παιδιού σας, καλό είναι να μιλάτε με τον Δάσκαλο κατ’ ιδίαν. ΠΟΤΕ μπροστά στο παιδί.

Στη περίπτωση που και ο ένας εκ των δυο γονέων , ή και οι δύο ασχολούνται με το TAEKWON-DO ή με τις πολεμικές τέχνες γενικότερα, τότε τα πράγματα γίνονται αρκετά πιο εύκολα, γιατί μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες , συναντούν παρόμοιες δυσκολίες, εχουν κοινό Δάσκαλο και όλο αυτό βοηθά την κατάσταση.

Σε πολλές περιπτώσεις γονέων που ξεκίνησαν TAEKWON-DO μας είπαν ότι τώρα αντιλαμβάνονται σε πολλές περιπτώσεις ότι χειρίστηκαν λάθος κάποιες καταστάσεις από άγνοια και κατάλαβαν ότι φόρτισαν το παιδί τους με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρνητικά αποτελέσματα σε σχέση με ότι προσδοκούσαν.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ

Ελάτε για δοκιμή

connect on social