ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ (6 DAN)

 

Γεννήθηκε στις 24/09/1982 στην Πάφο. Ασχολήθηκε με το Παραδοσιακο TAEKWON–DO από την ηλικία των 10 χρονών (1992). Στη συνέχεια μετά από τη θητεία του στο στρατό (2002) πήγε για σπουδές στην Θεσσαλονίκη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στα Τ.Ε.Φ.Α.Α (γυμναστική ακαδημία). Στη Θεσσαλονίκη ήρθε σε επαφή με το TAEKWON–DO (ITF) το οποίο διδάχτηκε από τον Master Τσαλουχίδη Θεόδωρο (7 DAN) , πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή. Το 2007 γύρισε στην Κύπρο και στην Πάφο και άνοιξε την πρώτη σχολή ΤAEKWON–DO (ITF) στην Πάφο , (μέχρι τότε δεν υπήρχε σχολή ΤAEKWON–DO (ITF) στην Πάφο). Τον Απρίλιο του 2008 βραβεύεται από το Δήμαρχο Πάφου , σε εκδήλωση που έγινε για τον σκοπό αυτό, σαν ένας από τους καλύτερους αθλητές της πόλης μας. Στη συνέχεια και κατά το έτος 2009 άνοιξε και δεύτερη ιδιόκτητη σχολή στην Γεροσκήπου , όπου και ίδρυσε και τον Ε.Α Σύλλογο TAEKWON–DO (ITF) HWA–RANG , του οποίου είναι και πρόεδρος. Ο σύλλογος είναι αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου, και είναι μέλος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας TAEKWON–DO (ITF), αναγνωρισμένη από τον ΚΟΑ. Ο εκπαιδευτής κ. Μαρίνος Στεφάνου εκλέχθηκε στην θέση του Γενικού Γραμματέα της Παγκύπριας Ομοσπονδίας TAEKWON–DO (ITF) το έτος 2008. Είναι προπονητής της εθνικής ομάδος παίδων- εφήβων Κύπρου. Έλαβε μέρος σε διάφορους διεθνείς αγώνες ,εκπροσωπώντας την Κύπρο σαν αθλητής και προπονητής. Κάθε χρόνο άτομα από το σύλλογο μας αποτελούν μέλη της εθνικής ομάδας TAEKWON–DO (ITF) με πολλές διακρίσεις .6 Πανευρωπαικά Χάλκινα, 1 Πανευρωπαικό Ασημένιο και 2 Παγκόσμια Χάλκινα Μεταλλια. Τον Ιούνιο του 2013 απέκτησε το τιτλο του International Instructor. Τον Ιανουάριο του 2016 απέκτησε το 5ο Dan μετά από εξετάσεις με τον Grand Master Hwang Ho Yong (9 Dan) αντιπροέδρου του Taekwon–Do ITF και προέδρου της τεχνικής επιτροπής ITF. Τον Ιανουαριο του 2019 εκλέχθηκε στη Θέση του Αντιπροέδρου στην Παγκύπρια Ομοσπονδία TAEKWON–DO ITF. Τον Νοέμβριο του 2019 προβιβάστηκε στο 6 Dan μετά απο εξετάσεις που έγιναν στην Έδρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας TAEKWON–DO ITF στη Βιέννη της Αυστρίας. Έχει βοηθήσει μαθητές του να ανοίξουν τις δικές τους σχολές, και μέχρι το έτος 2020 έχει βοηθήσει να ανοίξουν συνολικά 4 Παραρτήματα σχολών TAEKWON–DO ITF. Μια σχολή στην Λευκωσία (2014), μια σχολή στην Πέγεια (2015, Επαρχία Πάφου), στην Πόλη Χρυσοχούς (2016, Επαρχία Πάφου), και ακόμα μια σχολή στην Πάφο (2017). Όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχει ενεργά σε επιτροπές λήψης αποφάσεων που αφορούν τον Αθλητισμό γενικότερα , σε Δημοτικά και Κοινοτικά συμβούλια. Από το 2011 μέχρι και σήμερα Διοργανώνει Παγκόσμια Σεμινάρια Taekwon-do στην Επαρχία Πάφου τα οποία προσελκύουν πάρα πολλούς Μαθητές και Δασκάλους από την Κύπρο και το Εξωτερικό. Από το 2016 Διοργανώνει Αγώνες TAEKWON-DO ,το HWA-RANG open (Μαρίνος Στεφάνου) στο οποίο λαμβάνουν μέρος Δωρεάν όλοι οι μαθητές των σχολών του Παγκύπρια με συμμετοχή που ξεπερνά τα 250 άτομα.

 

 

ΑΝΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ (2 DAN)

 

Γεννήθηκε στην Πάφο στις 26/05/1983. Πήρε Πτυχίο Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Νηπιαγωγός) το 2005. Το 2018 ολοκλήρωσε το MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου με Άριστα. Είναι ενεργό μέλος της Σχολής Hwa-Rang από το 2016 και διδάσκει στα γκρούπ των μικρών ηλικιών της Σχολής μας. Είναι η Γραμματέας του Συμβουλίου της Σχολής απο το 2017. Τον Ιανουάριο του 2019 εκλέχθηκε στην θέση της Γενικής Γραμματέας στο Συμβούλιο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας TAEKWON-DO ITF. Απο τον Φεβρουάριο του 2019 είναι κάτοχος Μαύρης ζώνης (1 Dan). Στο παρελθόν έχει λάβει μέρος σε αγώνες σε εγχώριο επίπεδο και στο εξωτερικό κερδίζοντας πολλά μετάλλια τιμώντας με αυτό τον τρόπο την Χώρα μας και την σχολή HWA-RANG. Από το 2017 και μετά συμμετέχει σε πολλά σεμινάρια Εθνικά και Παγκόσμια που αφορούν το TAEKWON-DO. Στις 30.06.2020 απεχτησε το δευτερο DAN με τους κανονισμους της παγκοσμιας ομοσπονδιας TAEKWON-DO .

Yalchin Saliev (3 DAN)

Ο Yalchin Saliev γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1981 στο Santasky της Βουλγαρίας. Από μικρός ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό στην Βουλγαρία και διέπρεψε σε διάφορα αθλήματα. Ασχολήθηκε επίσης με την Ελληνορωμαική πάλη, για περίοδο περίπου δέκα χρόνων όπου και αγωνίστηκε σε διάφορες διοργανώσεις με και κατέκτησε αρκετά μετάλλια. Το 2008 Μετακόμισε στην Κύπρο.

Από το 2012 ασχολήθηκε με το Taekwon-do ITF και είχε σαν Δάσκαλο τον International Instructor Μαρίνο Στεφάνου ο οποίος είναι και ο ιδρυτής και αρχιεκπαιδευτής των σχολών HWA-RANG.
Στο Taekwon-do συμμετείχε σε αρκετές αθλητικές διοργανώσεις σε εθνικό και πανευρωπαικό επίπιεδο, με μεγαλύτερες επιτυχίες του το ασημένιο μετάλλιο σε αγώνες που έγιναν στην Αγγλία (Λονδίνο) τον Οκτώμβριο του 2014 και επίσης ασημένιο μετάλλιο σε αγώνες που έγιναν στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) Δεκέμβριο του 2015.
Τον Σεπτέμβριο του 2016 Βραβεύθηκε από τον Δήμαρχο Γεροσκήπου κ. Μιχάλη Παυλίδη σαν ένα από τους καλύτερους αθλητές του Δήμου Γεροσκήπου.
Επίσης συμμετείχε σε πολλά Παγκόσμια Τεχνικά σεμινάρια που έγιναν στην Κύπρο υπό την καθοδήγηση του Grand Master Hwang Ho Yong (9 Dan). Επίσης ταξίδεψε και στο εξωτερικό για τον σκοπό αυτό σε Αυστρια, Γερμανία και Ελλάδα με τον δασκαλο του, για να συμμετεχουν μαζι σε Παγκόσμια Τεχνικά Σεμινάρια Taekwon-do ITF.
Τον Ιούνιο του 2016 μετά από εξέταση έγινε Μαυρη ζώνη 1 Dan
Τον Ιούλιο του 2018 μετά από εξέταση έγινε Μαύρη ζώνη 2 Dan
Από τον Σεπτέμβριο του 2018 άρχισε με την καθοδήγηση του Δασκάλου του, να διδάσκει Taekwon-do στην Πέγεια της Επαρχίας Πάφου σε παιδιά και ενήλικες και από τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκίνησε να διδάσκει Taekwon-do και στην σχολή στην Πόλη Χρυσοχούς της Επαρχίας Πάφου.
Τον Δεκέμβριο του 2020 μετά από εξέταση έγινε Μαύρη ζώνη 3 Dan

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ

Ελάτε για δοκιμή

connect on social