Συχνές Ερωτήσεις

TΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΧΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤAEKWON-DO?

Στο Taekwon-Do δεν προπονεί και βελτιώνει κανείς μόνο τη γενική φυσική του κατάσταση, αλλά βελτιώνεται ολόκληρο του μυοσκελετικό και καρδιοαναπνευστικό του σύστημα. Βελτιώνεται η δύναμη, η ταχύτητα, η ελαστικότητα, ηεκρηκτικότητα και η νευρομυική συναρμογή και συντονισμός. Επίσης σας βοηθάει στην καταπολέμηση του καθημερινού άγχους και στρές. Επίσης βελτιώνει τη πειθαρχία, το σεβασμό και την αυτοπεποίθηση.

 

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΙΑΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ TAEKWON-DO?

Όχι, σε καμία περίπτωση, αντιθέτως μάλιστα το Taekwon-Do διδάσκει την πειθαρχία, την ψυχραιμία, τον αυτοέλεγχο και το σεβασμό και ότι ο μόνος τρόπος για να λύσει κανείς ένα πρόβλημα ή μια παρεξήγηση είναι ο διάλογος. Απαιτείται μάλιστα πολύ περισσότερη δύναμη και αυτοπεποίθηση, ώστε να αποφύγει κανείς το ξυλοδαρμό παρά να εμπλακεί σε αυτόν. Εξάλλου έτσι διοχετεύεται η πλεονάζουσα ενέργεια στη προπόνηση, η οποία θα μπορούσε όντως να οδηγήσει σε λάθος δρόμο με αρνητικές συνέπειες. Τα παιδιά πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς της σχολής με σεβασμό, με αποτέλεσμα τη καλύτερη σχολική τους συμπεριφορα. Εξασκούνται και σε τεχνικές και ασκήσεις, γεγονός που βελτιώνει τα επίπεδα της συγκέντρωσης σε ένα αντικείμενο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

 

ΤΟ TAEKWON-DO ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ:

Στο προσκήνιο του ασκησιολόγιου του Taekwon-Do βρίσκεται η ποικιλία και η ισορροπία που συμβαδίζουν αρμονικά. Εφαρμόζονται όλες οι μορφές προπόνησης και προπονούνται όλες οι πτυχές της φυσικής κατάστασης όπως αντοχή, δύναμη, εκρηκτικότητα, ευλυγισία και συντονισμός. Τηρείται ένα πλήρες πρόγραμμα εκγύμνασης με απαίτηση όλου του εύρους πολλές φορές των αρθρώσεων, γεγονός που προλαμβάνει ή ακόμα και βελτιώνει σημαντικά πολλές χρόνιες παθήσεις. Επίσης εφαρμόζεται η ορθοσωμική, όπως και σε πολλά αθλήματα της οικογένειας των Budo, γεγονός που συμβάλλει στη πρόληψη παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που αποκομίζεται ένας ασκούμενος του Taekwon-Do βοηθούν για μια καλή φυσική και ψυχολογική υγεία.

 

TAEKWON-DO ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

Όσο για τις γυναίκες αθλούμενες, θα βρουν αναμφίβολα το Taekwon-Do σαν ανεκτίμητο πλεονέκτημα ενάντια στις επιθέσεις επίδοξων βιαστών. Όταν κάποιος πληροφορείται για τις πολλές περιστάσεις, στις οποίες εύθραυστες γυναίκες υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά τον εαυτό τους, ίσως τους φαίνεται απίστευτο. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτές μπόρεσαν να σωθούν γιατί ήταν γνώστες της τέχνης της αυτοάμυνας.

 

Events

Videos

Τοποθεσία

Επικοινωνία